ECZEMA

De nieuwste behandeling van eczeem en huidziekten:

Wij behandelen de oorzaak van ziekten en bevorderen daarmee de gezondheid, waardoor de natuurlijke balans terugkomt.

Wat is de echte oorzaak van acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen?

De oorzaak volgens de westerse geneeskunde:

Endocriene stoornissen, stress, slapeloosheid en vermoeidheid, spijsverteringstoornissen, infecties veroorzaakt door chemische stoffen.

Eczeem is een uitwendig symptoom met een inwendige oorzaak….

De oorzaak volgens de Chinese geneeskunde en de nieuwe verwarmende geneeskunde:

Eczeem en andere huidziekten ontstaan doordat het lichaam te koud is, hierdoor ontstaat een verminderde functie van de algehele doorbloeding en de stofwisseling. Daarmee is de absorptie van het lichaam verminderd en verloopt ook de stoelgang niet goed. Hierdoor blijven er veel afvalstoffen en gifstoffen achter in het lichaam en na verloop van tijd wordt het lichaam zo vervuild, dat dit zelfs in het bloed terecht komt. Via de bloedcirculatie komen deze afvalstoffen dan weer via de huid naar buiten. Hierbij kan de huid beschadigen, wat jeuk, ontstekingen, roodheid, acne, allergische reacties en dergelijke kan veroorzaken.

Wat is dan het verschil tussen de Chinese behandeling met warme kruiden en de aanpak volgens de westerse geneeskunde?

Traditionele Chinese Geneeskunde en de warme kruiden behandeling, behandeld alleen de oorzaak. Het is in eerste instantie gericht op het verbeteren van de gezondheid, waardoor de oorzaak wordt aangepakt. De westerse geneeskunde is echter voornamelijk gericht op het onderdrukken van symptomen, waarbij de onderliggende oorzaak in stand wordt gehouden, en in veel gevallen waarschijnlijk zelfs verergerd.

Onze behandeling is dus niet alleen gericht op de huid, maar op het gehele lichaam. Het inwendige lichaam wordt behandeld door warmte te brengen en het energie niveau wordt tevens verhoogd. Hierdoor hervind het lichaam de natuurlijke gezondheid en balans. Huidaandoeningen herstellen en alle andere klachten verdwijnen ook.
De Westerse behandeling met geneesmiddelen is in principe een symptomatische behandeling. Alleen de huid wordt behandeld. Er wordt het meeste gebruik gemaakt van zalf of orale antibiotica, antihistaminica en anti-inflammatoire medicijnen. Deze hebben alleen betrekking op het bestrijden van symptomen en zijn niet om de algehele gezondheid te herstellen. Hierdoor zal de huidziekte en de jeuk steeds terugkeren, is het bijna niet mogelijk te genezen, en patiënten moeten dan ook rekenen op een langdurige of zelfs levenslange behandeling.

Waarom is het voor de westerse geneeskunde zo moeilijk om terugkerende huidziekten te genezen?

Omdat de westerse geneeskunde nog steeds niet de echte oorzaak van de huidziekten heeft gevonden! Het wordt vaak gezien als een uiting van een allergie of ontsteking. Hierdoor wordt alleen symptomatisch gewerkt door middel van het toedienen van orale hormonen en zalf. De jeuk zal daardoor afnemen en de huid zal er beter uitzien, maar dit is slechts tijdelijk. Aangezien er geen behandeling is voor de oorzaak, het lichaam niet evenwichtig en gezond wordt zal het steeds terugkeren.

Waarom verergeren huidziekten meestal in de winter, en verminderen ze in de zomer of wanneer men op vakantie naar een warm land gaat?

De meeste huidziekten komen doordat het lichaam te koud is. Dit wordt gedurende de winter uiteraard nog erger. Doordat de lichaamstemperatuur lager wordt, vertraagd ook de spijsvertering en absorptie, waardoor afvalstoffen in het lichaam achterblijven en via de huid zijn uitweg zoeken.

Waarom worden de meeste huidziekten geassocieerd met diarree, constipatie, opgeblazen gevoel, zuurbranden en andere symptomen?

Omdat gastro-intestinale spieren gladde spieren zijn. Ze zijn erg gevoelig voor temperatuur. Wanneer de temperatuur laag is, verminderd dit de gastro-intestinale functie: de darm bewegelijkheid word verstoord, digestieve klachten en excretie moeilijkheden ontstaan. Na verloop van tijd ontstaan er grote hoeveelheden afval, vet en metabole afval in het lichaam. Dit veroorzaakt gas accumulatie en verstopping in de darm. Door de kou zal ook de maaginhoud langzamer naar beneden bewegen, waardoor misselijkheid, maagzuur, hikken, opgeblazen gevoel, constipatie, diarree en andere symptomen ontstaan.

Praktijkvoorbeeld:

Natasja, vrouw, 27 jaar: Vanaf de geboorte heeft ze al last van erfelijk eczeem, heel haar huid is beschadigd en ze zit vol met grote plakkaten eczeem die erg jeuken. Hierdoor slaapt ze s’ nachts ook erg onrustig. Haar lichaam voelt koud en is zwak.

Ze heeft ook last van vermoeidheid en astma bij inspanning, diarree, opgezette buik, fysieke angst, maar soms ook nachtelijk koud zweten, koude handen en -voeten.
Ze ging vaak naar de huisarts en gespecialiseerde klinieken. De dokter gaf haar veel crème, om op haar huid te smeren, wat de jeuk alleen tijdelijk verlichtte.

Haar conditie verslechterde geleidelijk aan en de eczeem werd zeer pijnlijk.
In 2015 kwam Natasja, samen met een vriend, voor het eerst op consult bij Dr. Sun. Ze werd behandeld met warme kruiden en acupunctuur. Deze behandeling was gericht op het ontgiften van het lichaam, het versnellen van de spijsvertering en het verbeteren van absorptie en het excretie mechanisme. Vervolgens wordt het lichaam geleidelijk opgewarmd en het energie niveau aangevuld. De balans van het hele lichaam werd hersteld. Ze moest eenmaal per week langskomen, om de situatie goed te analyseren en de behandeling daarop aan te passen. De jeuk werd wekelijks minder. Maar ook het opgeblazen gevoel en de constipatie verbeterde aanzienlijk. Het lichaam voelde elke keer sterker en niet meer koud aan, de huidletsels verdwenen geleidelijk.
Na 10 weken van behandeling had Natasja haar gezondheid terug. Alle klachten en eczeem zijn verdwenen. Dr. Sun gaf haar alleen nog kruiden pilletjes mee om af te bouwen. Over het algemeen komen de klachten niet meer terug na genezing.
Tot slot vroeg ze wat ze kan doen om een goede gezondheid te behouden.

Het advies was om vooral warme maaltijden en warme dranken te nuttigen en zo weinig mogelijk rauwe voeding. Gember en kaneel eten en proberen warm te blijven. Vooral in de winter, doormiddel van sauna bezoek en indien mogelijk zon vakanties, voor het behoud van een goede lichaamstemperatuur.

Verder beperkt eten van vis en andere zeevruchten. Zeevruchten bevatten een speciaal eiwit.  Wanneer de lichaamstemperatuur laag is, is dit eiwit moeilijk afbreekbaar, waardoor jeukklachten verergeren.