Massages: MOXA, CUPPING, SHIATSU &TUINA

Moxa is een staaf met gedroogde, samengeperste kruiden (o.a. bijvoet).

Brandende moxa wordt boven het oppervlakte van de huid gehouden bij een acupunctuurpunt of pijnlijk gebied.

Door middel van de inwerking van de warmte, welke diep doordringt in de meridianen kan dit verlichting bieden en kan de energie en het bloed op die plek weer vrij stromen. Bij de verbranding van Moxa wordt er een speciale korte infrarode warmte geproduceerd welke 3 tot 4 maal dieper gaat dan normale infrarode stralen. De warmte gaat ongeveer tot 10 millimeter diepte in het menselijk lichaam. Het kan de immuuncellen activeren waardoor het immuunsysteem wordt verbeterd.

Cupping is een methode waarbij met een cilinder – meestal van glas-  de huid vacuüm wordt gezogen. Deze cilinder wordt op het probleem gebied geplaatst en zorgt ervoor dat bloed en energie (qi) naar de oppervlakte komt om zodoende voor genezing te zorgen.

(Vaak is er ter plaatse een stagnatie in de meridiaan en wordt door deze methode de stagnatie opgeheven zodat energie vrij kan stromen. Volgens de Chinese geneeskunde kan er ook koude en damp de huid binnenkomen en in de bovenste huidlagen nestelen wat pijnklachten kan veroorzaken. Maar ook hitte zoals bij koorts het geval is kan via de huid eruit gehaald worden. )

Shiatsu is van origine Japanse manuele behandelmethode die ook gebruik maakt van de Chinese geneeswijze theorie. Er wordt o.a. doormiddel van druk op de acupunctuurpunten het zelf genezend vermogen van het lichaam aangesproken. Deze methode verhoogd de vitaliteit en verminderd fysieke en mentale vermoeidheid. Veel mensen maken zich zorgen over de nadelige effecten welke de moderne maatschappij op hen gezondheid heeft. Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en een manier om de gezondheid in eigen handen te nemen.

Tuina  is een manuele behandelwijze welke zijn oorsprong vind in China en wordt al circa 4000 jaar beoefend. Het is de voorloper van Shiatsu. Bij Tuina wordt er druk uitgeoefend op de meridianen en acupunctuur punten, waardoor de qi stroom ( lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. In vergelijking met Shiatsu is dit een stevigere, diepere behandelmethode.

Volgens de Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de qi-stroming die door de meridianen stroomt. Wanneer de Qi in balans wordt gebracht voel je je meer ontspannen en vol levenskracht.

Na de massage ondervind u vaak een verkwikkende werking welke enige tijd zal aanhouden.

Chat openen
Hallo,
Waarmee kan ik u van dienst zijn? Bel: 0613066722